Sunday, April 6, 2014

PRATİK BAKLAVA








Bir haftadır, ev halkını esir almış gribal enfeksiyon sonunda beni de aldı pençesine...;/


Havalar nasılda kandırmacalı bu aralar..

Bir sıcak bir soğuk derken ortayı bulamıyoruz giyim kuşamda....:)


Bol c vitamini takviyesi,bitkisel destek vs. derken atlatacağız inşallahh...


Aylardan mart,nasılsa bahar geldi demişken,bir de baktık ki sel suya karıştı bu hafta...


Bir çok ilçe de zararı büyük çiftçinin.:(

Durum böyle olunca,çarşı pazar el yakıyor haliyle..


İnşAllah bu son afet olsun,bi daha göstermesin Yaradan...









Bugün pratik bir tatlı tarifi var sırada...


Hazır baklava yufkası ile hazırladığım pratik baklava...:)

Yapımı çok basiti, ama lezzeti kallavi,göz dolduran türden bir nevii;)


Buyrun tarifimiz gelsin...


MALZEMELER



  • 1 paket hazır baklavalık yufka


  • 1 su bardağı ezilmiş ceviz içi


  • 1 çay bardağı toz şeker


  • 1 çay bardağı kavrulmuş susam


  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı



ŞERBETİ İÇİN;






6 su bardağı su,


3 su bardağı toz şeker,(çok şekerli seviyorsanız arttırabilirsiniz)


çeyrek limon






HAZIRLANIŞI




  1. Öncelikle şerbet için suyu ve şekeri tencereye alalım ve bir taşım kaynatalım.şerbetimiz kaynayıp kıvam almasına yakın çeyrek limonun suyunu sıkıp,kabuğu ile limon dilimini şerbetin içine bırakalım ve ateşten alalım.


  2. iç malzemesi için,susamı kuru tavada kavurup,rondoda iyice ezelim.ezilmiş ceviz,susam ve 1 çay bardağı toz şekeri karıştıralım.


  3. baklavalık yufka paketini üç eşit parçaya ayıralım.yağladığımız fırın tepsisine üçe ayırdığımız yufkalardan,ara katlarını yağlayarak ilk katı oluşturalım ve bolca cevizli iç harcımızdan serpelim.


  4. yufkalar bitene kadar bu şekilde devam edelim,yani toplam iki  kata iç harçtan paylaştırmış olacağız.son olarak kare kare dilimleyerek,üzerine tereyağından gezdilerim ve 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim...


  5. pişen tatlımıza ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ılıttığımız şerbeti ilave edelim.şerbetini çekince tatlımız servise hazırdır...



Afiyet şifa olsun...





No comments:

Post a Comment