KIRMIZI LAHANA TURŞUSU
Şeker Renginde :))
Malzeme
1 adet kırmızı lahana
Deniz tuzu, limon tuzu
1 adet limon suyu
4 diş ezilmiş sarımsak
1 su bardağı su - su bardağı sirke
az toz şeker
Yapılışı
Lahanayı ince şekilde kıyalım.
Limon tuzu, deniz tuzu ve sarımsakla lahana yumuşayıncaya kadar elimizle ovalım.
Kavanoza lahanaları koyup dolana kadar su, az toz şeker ve sirke dökelim. İstenirse az elma sirkesi de katalım.
Şeker katılımı sirkeli suyun asidini ayarlar.
1 hafta buzdolabında bekletip servise sunalım.
Afiyet Olsun
Turşu sofraların Kralı denir bende Kralsız sofra düşünemem. Her zaman soframda turşum olur tüketim hızına yetişemediğimizden günlük haftalık turşular favorim.
KIRMIZI LAHANA TURŞUSU Şeker Renginde :) bu nefis şıkır rengi veren limon tuzudur!!! Denemeniz beğenmeniz dileğiyle...
Sevgilerimle
Banu Altun
No comments:
Post a Comment