Monday, April 21, 2014

KIYMALI KESME HAMUR ÇORBASI









KESME HAMURLU KURU BÖRÜLCE ÇORBASI BURADA 

ISPANAKLI KESME HAMUR ÇORBASI TARİFİM BURADA

KESME HAMUR ÇORBASI TARİFİM BURADA

TÜM ÇORBA TARİFLERİM BURADA

Bu çorbaya BALIKESİR de hacı çorbası denir hacılar gittikten sonra 3 hafta Perşembe günleri bu çorba pişirilir ve eşe dosta dağıtılır hep birlikte yenir idi!!  çünkü bu adetler artık uygulanmıyor unutuluyor

Hem unutulmaması hem de çok lezzetli olduğu için ara sıra pişiriyorum

Hamuru erişte hamuru gibi yapılıp kesilerek kurutuluyor,

Et tercihen koyun eti haşlanarak suyu ve eti kullanılıyor,(tavuk eti ile de oluyor)

*bu defa kıyma ile pişirdim çok lezzetli oldu çok beğendik

Haşlanmış nohut,

Terbiyesi için;

Yoğurt,

Yumurta,

Un,

Sosu için;

Domates rendesi veya salça vee tereyağı,

Üstüne kıyılmış maydanoz

Tencereye yarı su yarı et suyu konur,kaynayınca hamurlar atılır,hamurun inceliğine göre ocakta tutulur,nohutu atılır,tam pişmeden ocak kapatılır tencerenin kapağı da kapatılır hamurlar iyice yumuşasın ve kabarsın

Çukur bir kapta 1 su bardağı yoğurt,1 yumurta,2 kaşık un çırpılır(bu malzeme 2 lt su için uygundur su miktarına göre azalır veya çoğalır

Bu sos çorbaya yavaşça ilave edilir,

Servis tabağına konduğunda domates sos maydanoz ve karabiber konur

İnanın çok lezzetli bir çorba


No comments:

Post a Comment