KESME HAMURLU KURU BÖRÜLCE ÇORBASI BURADA
ISPANAKLI KESME HAMUR ÇORBASI TARİFİM BURADA
KESME HAMUR ÇORBASI TARİFİM BURADA
TÜM ÇORBA TARİFLERİM BURADA
Bu çorbaya BALIKESİR de hacı çorbası denir hacılar gittikten sonra 3 hafta Perşembe günleri bu çorba pişirilir ve eşe dosta dağıtılır hep birlikte yenir idi!! çünkü bu adetler artık uygulanmıyor unutuluyor
Hem unutulmaması hem de çok lezzetli olduğu için ara sıra pişiriyorum
Hamuru erişte hamuru gibi yapılıp kesilerek kurutuluyor,
Et tercihen koyun eti haşlanarak suyu ve eti kullanılıyor,(tavuk eti ile de oluyor)
*bu defa kıyma ile pişirdim çok lezzetli oldu çok beğendik
Haşlanmış nohut,
Terbiyesi için;
Yoğurt,
Yumurta,
Un,
Sosu için;
Domates rendesi veya salça vee tereyağı,
Üstüne kıyılmış maydanoz
Tencereye yarı su yarı et suyu konur,kaynayınca hamurlar atılır,hamurun inceliğine göre ocakta tutulur,nohutu atılır,tam pişmeden ocak kapatılır tencerenin kapağı da kapatılır hamurlar iyice yumuşasın ve kabarsın
Çukur bir kapta 1 su bardağı yoğurt,1 yumurta,2 kaşık un çırpılır(bu malzeme 2 lt su için uygundur su miktarına göre azalır veya çoğalır
Bu sos çorbaya yavaşça ilave edilir,
Servis tabağına konduğunda domates sos maydanoz ve karabiber konur
İnanın çok lezzetli bir çorba
No comments:
Post a Comment