Saturday, May 10, 2014

YOĞURTLU PATATES ÇANAĞI




Malzemeler:

3-4 tane orta boy patates(haşlanmış)

1 tutam dereotu

1 tutam maydanoz

1 yemek kaşığı mayonez

1 yemek kaşığı zeytin yağ

Sosu için:

1 çorba kasesi süzme yoğurt

1 yemek kaşığı mayonez

1-2 diş sarımsak

Yapılışı:Haşlanmış patatesleri bir kaba alarak rendeliyoruz.Üzerine ince kıyılmış dereotu,maydanoz,mayonez ve zeytinyağ ilave edip yoğuruyoruz.Hazırlanan patatesli karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz.Yuvarladığımız patateslerin ortasına bastırarak çukur yapıyoruz.Ayrı bir tarafta yoğurdu geniş bir kaseye alıp üzerine mayonezi ilave ediyoruz.Ezdiğimiz sarımsakları ve tuz ilave edip karıştırıyoruz.Bu karışımı patateslerin çukur kısmına kaşık veya sıkma torbasıyla doldurup istenirse üzerine kırmızı biberli yağ yakarak servis ediyoruz.

Afiyet Olsun...

No comments:

Post a Comment