Tuesday, May 6, 2014

Yetti Gari Pastası











yetti gari pastasi 1


Pasta yapmayalı, paylaşmayı ne çok oldu. Sadece pasta mı? Kek, kurabiye, poğaça vs... Bana bir haller oldu, işi öyle ileri götürdüm ki; geçenlerde isyeaann bayrağını açıp bize tatlı yapan diyen çocukların eline para tutuşturup gidin ne istiyorsanız alın deyiverdim bile! Tabii aynı gece üşenmeyi, isteksizliğimi bir kenara bırakıp fotoğrafta gördüğünüz pastanın kekini fırına attığımı hatırlıyorum. Ertesi gün sabah erkenden kremasıyla buluşup çocuklar okuldan gelene kadar buzdolabında dinlenmişti bile, diğer pastayla birlikte hem de.

Pastayı sapsade yaptım, sonra çocuklar yanına diledikleri meyveyi ekleyip yediler. Keki şuradaki tarifin altı yumurta yani bir buçuk ölçüsüyle yaptım, sadece biraz limon kabuğu rendesi ekleyerek. Yumurta beyazlarını iyi kabartır, söndürmeden dikkatlice eklerseniz çok başarılı olacağınızdan kuşkunuz olmasın. Ara kreması için  üç su bardağı sütle, bir buçuk Türk kahvesi fincanı toz şeker, bir yemek kaşığı mısır nişastası, iki yemek kaşığı unu karıştırarak orta ateşte pişirdim. Piştiğinde bir yemek kaşığı tereyağ ekleyip blendır ile çırpa çırpa soğuttum. Böylece köpük köpük, kıvamlı bir krema oldu.

Üstü içinse 300 ml süt kremasına ( Tikveşli markadan şaşmamanızı öneririm) iki dolu yemek kaşığı pudra şekeri ile çırpıp kabarttım ve kullandım. Pastanın üzerimdeki uyuşukluğu atmaya vesile olmasını umuyor, yapacaklara şimdiden kolay gelsin diyorum efenim. Ha bu arada pastamızın ismi de manidar değil mi?

sevgiyle...

No comments:

Post a Comment